TOPLA ILI HLADNA?

Prhka pita s lososom, šparogama, vrhnjem, sirom i omiljenim začinskim biljem

 From_my_point_of_view
Ova pita odlična će biti još topla, a uz omiljenu salatu dobro će funckionirati čak i ravno iz hladnjaka

Trebat će vam:

300 g brašna
150 g hladnog maslaca
1 jaje za tijesto
hladne vode po potrebi
sol
2 fileta lososa
1 čašica kiselog vrhnja
100 ml slatkog vrhnja
4 jaja
2 žlice sitno sjeckanog kopra
2 žlice sitno sjeckanog vlasca
pola žličice limunove korice
50 g ribanog sira po želji
sol, papar

Priprema:

Pomiješajte brašno, jedno jaje, maslac, malo vode i sol pa brzinski umijesite tijesto. Nemojte ga mijesiti predugo, tek da se svi sastojci povežu. Umotajte u prozirnu foliju i spremite u hladnjak na hlađenje. Losos ispecite na grill tavi i dobro ohladite. U posudi pomiješajte kiselo vrhnje, slatko vrhnje, jaja, sitno sjeckani kopar i vlasac, limunovu koricu i sir po želji. Dodajte losos koji ste nasjeckali na komadiće i sve dobro promiješajte. Začinite soli i paprom. Tijesto najprije pecite na slijepo na 200 Celzijevih stupnjeva oko 15 minuta. Izvadite ga iz pećnice, dodajte nadjev i vratite u pećnicu pa pecite još 30 do 45 minuta na 180 stupnjeva. Poslužite toplo ili hladno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 02:02