Tko god je posljednjih mjeseci kušao slatke kiflice s lješnjacima stilistice i kreatorice sadržaja Janje Benić, o njima nije prestajao pričati. Stoga je Janja, nakon brojnih upita, na svom Instagram profilu odlučila podijeliti recept. Kako je objasnila, naslijedila ga je od dugogodišnje obiteljske prijateljice, a kada je shvatila da nikog ne ostavlja ravnodušnim, jednostavno ga više nije mogla držati samo za sebe. Dodala je i kako se kombinacija sirnog namaza i lješnjaka na prvu možda i može učiniti neobičnom, ali kako na kraju cijela stvar itekako ima smisla.
Bez obzira na to što je Božić iza nas, ovih se dana veselimo novogodišnjem slavlju i upravo ćemo za tu prigodu pripremiti i ove kiflice. Ono što nam se posebno sviđa jest jednostavna priprema te kratka lista sastojaka koje uglavnom ionako imamo u hladnjaku. Recept potražite u nastavku, a za više informacija svakako posjetite Janjin Instagram profil.
Trebat će vam:
200 g maslaca
200 g namaza od sira
300 g glatkog brašna (Janja ih je testirala s istom količinom bijelog pirovog brašna, super funkcionira!)
100 g šećera (sitniji smeđi šećer ili običan bijeli kristal šećer)
50 g mljevenih lješnjaka ("Testirala sam ih i s običnim mljevenim i tostiranim mljevenim, sve može", poručuje Janja)
Priprema:
KORAK 1-
Umijesite tijesto i stavite ga u hladnjak na 2 sata. Kad tijesto izvadite iz hladnjaka napravite od tijesta 4 kuglice.Kuglice utapkajte s obje strane u mješavinu šećera i lješnjaka.
KORAK 2.
Razvaljajte u krug, režite na trokutiće (kao na slici), valjajte u kiflice. Janja dodaje i kako krug možete rezati čak i na 16 trokutića za još sitnije i prhkije kiflice.
Stavite sirove kiflice na 20ak minuta u hladnjak da se malo stegnu, za to vrijeme zagrijte pećnicu na 18°CC pa ih pecite 15-20 min, ovisno o vašoj pećnici.