Palenta s brokulom
suha palenta mlijeko voda maslac parmezan brokula sol i papar |
U lončić stavimo kuhati mlijeko, vodu, maslac i naribani parmezan. Posolimo po želji te dodamo vrlo sitno sjeckanu brokulu. Odmah nakon toga miješajući pjenjačom dodamo palentu i sve kuhamo dok se ne zgusne, oko 5 minuta. Serviramo toplo i kremasto.
Rizi-bizi s pečenim paprikama
bijela riža grašak crveni luk češnjak maslac rog paprike listići badema himalajska sol |
Paprike operemo, izbodemo nožem na par mjesta i stavimo u pećnicu na 200 °C oko 35 minuta. Još tople prebacimo u poklopljenu posudu da se malo upare kako bismo lakše odstranili kožu. Za to vrijeme u kuhalo za rižu stavimo ispranu sirovu rižu, dodamo vrlo sitno nasjeckani luk i protisnuti češnjak, posolimo, dodamo dvostruku količinu vode te kuhamo oko 15 minuta. Zatim stavimo kockicu maslaca, promiješamo i serviramo s pečenim paprikama i tostiranim listićima badema.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....