Za čips:
80 g goude 55 g parmezana 50 g mozzarelle |
Naribamo sve vrste sira. Ravnomjerno izmiješamo te posložimo hrpice na papir za pečenje u željene oblike, najbolje u obliku štapića, a mogu biti i krugovi. Za svaki čips potrebna je otprilike 1 nepuna žlica naribane smjese od sira. Pečemo ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 6 minuta, odnosno dok rub lagano ne potamni.
Za kečap:
2 pakiranja pelata ili sjeckane rajčice 1 manji luk 3 žlice aceta balsamica 1,5 žlica tamnog muscovado šećera 1 žličica himalajske soli 1 žlica slatke mljevene paprike 1 žličica suhog origana pola žličice češnjaka u prahu ili granulama obična voda - isprati pola konzerve pelata |
Luk ogulimo i narežemo na kockice te stavimo u lonac sa svim preostalim sastojcima. Sve zagrijavamo do vrenja te smanjimo vatru na srednje jako i uz povremeno miješanje kuhamo 35 minuta, odnosno dok višak tekućine ne ispari, a dobijemo željenu gustoću kečapa. Zatim ga usitnimo štapnim mikserom i radi bolje teksture procijedimo. Ohladimo kečap te ga čuvamo u steriliziranoj staklenoj boci.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....