160 g tamne čokolade sa 70% kakaa 55 g kokosova ulja 1 prstohvat himalajske soli 100 g pirovih pahuljica 40 g mljevenih lanenih sjemenki |
Čokoladu i kokosovo ulje otopimo na pari, ravnomjerno izmiješamo te dodamo malo soli, pahuljice i lanene sjemenke. Sve dobro promiješamo i prebacimo u četvrtasti silikonski kalup u kojem će se smjesa hladiti. Dobro i ravnomjerno pritisnemo sve preko prozirne folije te ostavimo sat vremena u hladnjaku, nakon čega izrežemo nepravilne kockice. Ako volite više slatko, koristite čokoladu sa 50-60% kakaa. Od ove smjese možete na papir za pečenje poslagati i male hrpice veličine zalogaja koje servirate u malim košaricama za muffine. Na rođendanu vadite dio po dio, a ostatak držite u hladnjaku, kako ne bi previše omekšali na sobnoj temperaturi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....