2 pune šake svježeg mladog špinata 1,5 veća banana 1 veliko jaje 200 g punomasnog kravljeg mlijeka 60 g javorova sirupa 55 g meda 85 g kokosova ulja 1 žličica ekstrakta vanilije 300 g integralnog brašna od punog zrna 1 žličica praška za pecivo 1 žličica sode bikarbone pola žličice himalajske soli malo maslinova ulja za premazivanje kalupa |
U visoki stolni blender stavimo svježi špinat i bananu te tekuće sastojke: jaje, mlijeko, javorov sirup, med, vaniliju i otopljeno kokosovo ulje. Sve dobro izblendamo u gustu tekućinu. U velikoj zasebnoj posudi promiješamo suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sodu i sol, te ulijemo tekuće i umiješamo pjenjačom. Kalup za mini muffine premažemo maslinovim uljem, punimo svaki jednom žličicom smjese te pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 10-12 minuta. Kratko ih ohladimo, izvadimo iz kalupa te ga ponovo premažemo maslinovim uljem i pečemo novu turu muffina. Od ove smjese dobit ćete otprilike 70 komada.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....