CHIARIN TANJURIĆ

PRIPREMA DJEČJIH ROĐENDANA: Slatki zeleni mini muffini

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Budući da smo gotovo svi u obitelji uglavnom proljetna ili ljetna djeca, ideje za rođendane dolaze same od sebe zbog svestranosti namirnica koje nas tada okružuju.
2 pune šake svježeg mladog špinata
1,5 veća banana
1 veliko jaje
200 g punomasnog kravljeg mlijeka
60 g javorova sirupa
55 g meda
85 g kokosova ulja
1 žličica ekstrakta vanilije
300 g integralnog brašna od punog zrna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
pola žličice himalajske soli
malo maslinova ulja za premazivanje kalupa

Zagreb, 220218.
Zdrava jela za djecji party pripremila je Nastasja Petric
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

U visoki stolni blender stavimo svježi špinat i bananu te tekuće sastojke: jaje, mlijeko, javorov sirup, med, vaniliju i otopljeno kokosovo ulje. Sve dobro izblendamo u gustu tekućinu. U velikoj zasebnoj posudi promiješamo suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sodu i sol, te ulijemo tekuće i umiješamo pjenjačom. Kalup za mini muffine premažemo maslinovim uljem, punimo svaki jednom žličicom smjese te pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 10-12 minuta. Kratko ih ohladimo, izvadimo iz kalupa te ga ponovo premažemo maslinovim uljem i pečemo novu turu muffina. Od ove smjese dobit ćete otprilike 70 komada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 20:19