RUČAK USRED TJEDNA

Priprema njoka u umaku od lososa, graška i kopra oduzet će vam manje od 30 minuta

 Robynmac
Osim uz njoke, umak možete poslužiti i uz omiljeni oblik tjestenine ili pak povrće kuhano na pari

Trebat će vam:

1 pakiranje njoka
100 g graška
150 g dimljenog lososa
50 ml bijelog vina
2 režnja češnjaka
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježeg kopra
sol, papar
maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije zagrijte protisnuti češnjak. Pirjajte jednu minutu i pazite da ne zagori. Dodajte grašak koji ste najprije kratko blanširali, a zatim dodajte vino. Pustite da alkohol ispari pa dodajte slatko vrhnje. Za to vrijeme skuhajte njoke u vreloj posoljenoj vodi. Umak začinite soli i paprom. Dodajte losos koji ste nasjeckali na komadiće i kopar. Dodatno začinite po potrebi i na kraju dodajte njoke. Promiješajte i poslužite još toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 14:03