Sezona je mandarina i vrijeme kada ove sočne plodove trošimo u prekomjernim količinama. Osim što ih obožavamo svježe, mandarine volimo upakirati i u omiljene sezonske slastice. Iako najčešće koristimo samo sok, ovog smo puta mandarine izrezali na ploške, sjedinili je s biskvit smjesom i ubacili u pećnicu. Cijeli postupak nije nam oduzeo više od pola sata pripreme, a na pečenje smo potrošiti svega 45 minuta, što ovu poslasticu svakako čini idealnom za pripremu za vrijeme užurbanih radnih dana.
Količine navedene u receptu bit će vam dovoljne za kalup dimenzija 10 x 30 centimetara.
Trebat će vam:
1 kg ranih mandarina
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice maslaca
6 jaja
8 žlica glatkog brašna
4 žlice bijelog šećera
5 žlica ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1 žličica tonke
prstohvat mljevenog kardamoma
Postupak:
Protvan za pečenje obložite papirom za pečenje sa svih strana. Nekoliko mandarina izrežite na ploške. Mikserom umutite jaja i bijeli šećer. Dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, kardamom i naribanu tonku. Nastavite miksati dok se smjesa u potpunosti ne poveže. Na laganoj vatri zagrijte smeđi šećer s maslacem. Kad se šećer u potpunosti otopi u maslacu, nastalu smjesu izlijte u kalup za kolač. Na nju poredajte ploške mandarine. Sve prelijte biskvit smjesom. Pecite na 180 stupnjeva Celzijevih oko 45 minuta odnosno dok vam nož zaboden u središte kolača ne izađe čist.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....