RIBA PETKOM

Priprema sitne ribe u tempuri neće vam oduzeti više od 20 minuta, a bit će sjajan ručak petkom

 Chiemi Kumitani
Zasitna i fina, riba pripremljena na ovaj način mogla bi se svidjeti onima koji ovog ljeta ne žele provoditi previše vremena u kuhinji

Trebat će vam:

500 g sitne ribe po želji (srdela, girica, inćuna...)
100 g glatkog brašna
100 g rižinog brašna
500 ml hladne vode
1 jaje
sol

Priprema:

Ribu najprije očistite i dobro osušite. Pomiješajte glatko i rižino brašno, a zatim dodajte hladnu vodu i prstohvat soli. Sve lagano promiješajte. Dobro bi bilo da hladna voda cijelo vrijeme pripreme ostane hladna, pa posudu u kojoj pripremate tempuru možete držati u drugoj posudi s ledom. Ribice umočite u tempuru, a zatim ih pržite u dubokom ulju. Poslužite uz umak po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 19:54