Sastojci:
Tijesto:
300 g brašna
140 g muscovado šećera (tamni melasasti šećer)
50 g smeđeg šećera
2,5 dl ulja
4 jaja
pola žličice soda bikarbone
1 žličica cimeta
2 naribane jabuke
100 g nasjeckanih oraha
Za kremu:
100 g omekšalog maslaca
200 g svježeg sira ili krem sira
50 g muscovado šećera
1 žlica meda
Priprema:
U posudu staviti brašno, sodu bikarbonu, cimet, obje vrste šećera i razraditi malo žlicom šećer da ne bude grudica. Dodati ulje, jaja i jabuke pa sve zajedno izraditi mikserom. Na kraju umiješati orahe. Izliti smjesu u kalup za torte i peći na 180 stupnjeva 45 minuta, odnosno dok čačkalica ili štapić za ražnjiće ne bude suh kad se izvadi iz tijesta. Ostaviti da se tijesto ohladi. Za kremu pomiješati sve sastojke da se dobije jednolična smjesa. Prerezati tijesto, na donji dio staviti dio kreme, a ostatak premazati po gornjem dijelu torte. U posudici kratko s malo šećera, vanilin šećera i limunova soka zakuhati jabuke da malo omekšaju pa ih poslagati po torti i posuti listićima melise
Svidio vam se recept? Pročitajte još:
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....