Priprema: 25 min
Pečenje 40 min
Porcija 4
Trebat će vam:
400 g mljevenog miješanog mesa
1 glavica luka
1 manja glavica kupusa
2 tikvice
200 ml vrhnja za kuhanje
šalica kiselog vrhnja
100 ml bijelog vina
100 g nekog topivog sira
2 žlice ulja
Priprema:
Pažljivo odvojite listove zelja. Odrežite kocen, odnosno tvrdi donji dio tako da list zarežete u obliku slova V. Listove blanširajte u slanoj vreloj vodi oko 5 minuta. Stavite ih na kuhinjsku krpu da se cijede. Nasjeckajte luk, pa ga staklasto prepržite na uju. Dodajte meso i pržite dok ne poprimi smeđu boju. Posolite, popaprite. Operite tikvice i naribajte ih. Namastite dno posude u kojoj ćete peći složenac. Uključite pećnicu na 180 °C. Pomiješajte vrhnje za kuhanje s kiselim vrhnjem i vinom. Malo mješavinom namažite dno posude. Po dnu poslažite listove kupusa, rasporedite po listovima meso, posipajte ribanim sirom i zalijte vrhnjem. Opet stavite listove zelja i slažite tako redom pazeći da posljednji bude list zelja. Zalijte složenac s ostatkom vrhnja. Stavite u pećnicu i pecite 30-40 minuta, odnosno dok površina ne poprimi zlatnožutu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....