Recept za Mississippi Punch prvi je put službeno objavljen još 1862. godine u vodiču Bon Vivant’s Companion autora i barmena Jerryja Thomasa, iako se u tom jakom, ali ukusnom piću uživalo još i prije. U filmskim ostvarenjima taj se koktel javlja u popularnom filmu “Doručak kod Tiffanyja”, koji se danas smatra kultnim klasikom.
Upravo je Mississippi Punch koktel koji ekscentrična Holly Golightly, lik koji igra iznimna Audrey Hepburn, nudi na svojoj divljoj kućnoj zabavi koja izmakne kontroli. Osim što se Mississippi Punch može raditi pojedinačno u čaši, prema ovim omjerima može se bez problema raditi i u većim količinama uz dodatak raznog voća pa je odlično rješenje za slavlja i razuzdane tulume filmskih razmjera.
Ako želite naučiti raditi još koji filmski i koktelski klasik, recepte i upute potražite na poveznici.
MISSISSIPPI PUNCH
25 ml burbon viskija
15 ml tamnog ruma
15 ml konjaka
10 ml soka od limuna
15 ml šećernog sirupa
25 ml vode
led za posluživanje
U šejker stavite sve sastojke, osim ruma, i dobro protresite. Procijedite sastojke u dobro ohlađenu čašu s ledom. Ako je potrebno, dopunite s još leda. Ubacite slamku u čašu pa lagano i polako po vrhu izlijte tamni rum.
Ako ste savladali klasičnu recepturu i imate želju isprobati nešto novo, neka to bude modernizirana verzija ovog izvrsnog koktela, koju je za Dobru hranu osmislio vlasnik zagrebačkog Express bara Ivan Leko. U svojoj inačici zamijenio je konjak s mezcalom, a slatki sirup dodatno infuzirao hibiskusom i sakurom.
MISSISSIPPI PUNCH IVANA LEKE
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....