Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 2
Sastojci:
- 3 komada pilećih prsa bez kosti i kože
- 4 žlice maslinova ulja
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica sušenog bosiljka
- 1 žličica sušenog peršina
- 1 žličica suhe majčine dušice
- 1 žličica sušenog ružmarina
- sol i papar prema ukusu
- 3 velike tikvice
- 2 režnja češnjaka
- 1 velika crvena paprika
- 120 g mladog špinata
- 25 g parmezana
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Stavite pileća prsa u posudu za pečenje i premažite ih s obje strane s 2 žlice maslinova ulja. Pospite piletinu češnjakom u prahu, ostalim začinskim biljem te solju i paprom s obje strane. Pecite piletinu 20 - 30 minuta.
Izvadite piletinu iz pećnice, ostavite je 2 - 3 minute da stoji, a zatim narežite na kockice.
Zagrijte 2 žlice maslinova ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak i miješajte 30 sekundi. Dodajte narezanu crvenu papriku i pecite dok ne omekša i lagano se ne zapeče. Zatim dodajte mladi špinat i miješajte dok ne uvene, 3 - 4 minute.
Dok čekate, spiralizatorom izrežite rezance od tikvica. Nakon što je sav špinat uvenuo dodajte rezance od tikvica i piletinu narezanu na kockice. Miješajte nekoliko minuta. Dodajte dio rezanaca od tikvica na tanjur te pospite svježim parmezanom i mljevenim crnim paprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....