KUHAJ POD PRITISKOM

Pripremite slasan gulaš od svinjetine u ekspres loncu za trideset minuta

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Sada je vrijeme daiskopamo pomagalo koje je našim bakama bilo najveće čudo tehnike i naučimo ga pravilno koristiti.

500 g svinjske lopatice
2 glavice luka
1 veća mrkva
1 velika svježa crvena paprika
100 g kukuruza šećerca
sol
papar
suncokretovo ulje
250 ml povrtnog ili mesnog temeljca

U ekspres lonac stavite suncokretovo ulje te ga kratko zagrijte. Dodajte na sitno nasjeckan luk i kratko ga popržite. Dok se luk prži, svinjsku lopaticu narežite na jednake kockice pa ubacite u lonac. Zatim dodajte mrkvu narezanu na kolutiće i papriku na kockice. Dodajte kukuruz, temeljac i začine. Poklopite posudu sigurnosnim poklopcem i kuhajte maksimalno 30 minuta od početka pištanja ventila. Servirajte uz tjesteninu koju možete pripremiti sa strane ili dodati u lonac tako što ćete nakon 25 minuta prekinuti kuhanje pod mlazom hladne vode, otvoriti lonac, dodati tjesteninu, zatvoriti lonac i staviti ga ponovno na najjaču vatru dok ventil ne počne pištati. Potom kuhajte još 3-5 minuta pa ponovno prekinite kuhanje pod mlazom vode i otvorite lonac s gotovim jelom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 20:40