U prosincu, kada se prilike za konzumaciju slatkog multipliciraju, moguće je odreći se šećera, ali ne i slatkog. U bogatoj ponudi SPAR i INTERSPAR trgovina brojne su alternative kristal šećeru. Naš prvi izbor je brezin šećer, ali tu su još i sirupi - javorov, agavin i rižin. Donosimo vam jedan od nama najdražih zimskih recepata.
KOLAČ OD SVJEŽEG SIRA I BRUSNICA
Vrijeme pripreme: 1 sat
Trebat će vam:
500 g svježeg sira
100 g brezinog šećera
3 jaja
200 ml kiselog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
150 g sušenih brusnica
1 žlica naribane korice limuna
100 g glatkog brašna
½ žličice praška za pecivo
1 prstohvat soli
20 g maslaca (rastopljenog)
Priprema:
U velikoj posudi miksajte svježi sir, brezin šećer, jaja i kiselo vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu.
Dodajte ekstrakt vanilije i limunovu koricu te sve dobro izmiješajte.
U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Dodajte ovu smjesu u posudu s mokrim sastojcima i lagano promiješajte pa u smjesu umiješajte
sušene brusnice koje možete prethodno namakati u toploj vodi 10-ak minuta kako bi omekšale.
Kalup za pečenje premažite maslacem i pobrašnite.
Izlijte pripremljenu smjesu u kalup i poravnajte površinu. Kolač pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C 40 - 45 minuta, dok ne poprimi zlatno smeđu boju i dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne bude čista kad je izvadite.
Kada je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu. Potom ga možete narezati i poslužiti.
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji sa SPAR-om
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....