Slatko, a bez šećera

Probajte mu odoljeti: Ovaj kolač od sira s brusnicama voljet će svi oni koji ne vole preslatke slastice

 Elenglush/Shutterstock
U prosincu, kada se prilike za konzumaciju slatkog multipliciraju,moguće je odreći se šećera, ali ne i slatkog

U prosincu, kada se prilike za konzumaciju slatkog multipliciraju, moguće je odreći se šećera, ali ne i slatkog. U bogatoj ponudi SPAR i INTERSPAR trgovina brojne su alternative kristal šećeru. Naš prvi izbor je brezin šećer, ali tu su još i sirupi - javorov, agavin i rižin. Donosimo vam jedan od nama najdražih zimskih recepata.

KOLAČ OD SVJEŽEG SIRA I BRUSNICA
Vrijeme pripreme: 1 sat

Trebat će vam:
500 g svježeg sira
100 g brezinog šećera
3 jaja
200 ml kiselog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
150 g sušenih brusnica
1 žlica naribane korice limuna
100 g glatkog brašna
½ žličice praška za pecivo
1 prstohvat soli
20 g maslaca (rastopljenog)

Priprema:

U velikoj posudi miksajte svježi sir, brezin šećer, jaja i kiselo vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu.

Dodajte ekstrakt vanilije i limunovu koricu te sve dobro izmiješajte.

U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.

Dodajte ovu smjesu u posudu s mokrim sastojcima i lagano promiješajte pa u smjesu umiješajte

sušene brusnice koje možete prethodno namakati u toploj vodi 10-ak minuta kako bi omekšale.

Kalup za pečenje premažite maslacem i pobrašnite.

Izlijte pripremljenu smjesu u kalup i poravnajte površinu. Kolač pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C 40 - 45 minuta, dok ne poprimi zlatno smeđu boju i dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne bude čista kad je izvadite.

Kada je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu. Potom ga možete narezati i poslužiti.

image

Popularne zamjene za šećer potražite u svim SPAR i INTERSPAR trgovinama

PROMO

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji sa SPAR-om

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 09:02