dobro i jeftino

Probajte odoljeti jetri na venecijanski, još bolje od svega je što nećete puno potrošiti

 Marko Miscevic/Cropix
U novootvorenoj gostioni Zlatno krilo kušali smo sjajan domaća jela i zamolili ih recepte

600 grama očišćene pileće jetre

200 grama luka

2 češnja češnjaka

2 lovorova list

grančica ružmarina

1 dl prošeka

1 dl pilećeg temeljca

0,5 dl maslinovog ulja

sol

papar

U tavi na dijelu maslinovog ulja karamelizirajte posoljeni luk rezan na rezance. Izvadite van iz tave pa obrišite tavu papirom. U čistu tavicu dodajte ostatak maslinovog ulja, očišćenu jetru u velikim komadima i pržite dok se dobro ne zapeče. Dodajte češnjak, podlijte prošekom, pustite da malo ishlapi, dodajte ranije dinstani luk, lovor, ružmarin, posolite i dobro popaprite.

Podlijte temeljcem i pustite da prokuha 4-5 minuta dok se umak ne reducira do željene gustoće

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. listopad 2024 10:03