Za profiterole će vam trebati:
250 ml vode
130 g maslaca
140 g brašna
250 g jaja
Ostalo:
500 g filetirane pastrve
250 g šećera
250 g soli
300 domaćeg kiselog vrhnja
300 g sijena
sol, papar
2 žlice naribanog hrena
Priprema:
Za profiterole zakuhajte vodu s maslacem. Kada se maslac otopio, dodajte brašno i dobro izmiješajte. Maknite s vatre i polako dodajte tučena jaja. Stavite smjesu u slastičarsku špricu i rasporedite u kalupe ili na masni papir. Stavite peći na 160 stupnjeva 20 minuta i još 10 minuta na 170. Prije punjenja ohladite. Za pastrvu pomiješajte sol i šećer i posipajte po filetima pastrve. Ostavite 4 sata u hladnjaku i isperite pa narežite tanko. Dimljeno vrhnje napravite tako da u posudu s poklopcem stavite sijeno. U drugu metalnu posudu pored sijena stavite domaće vrhnje s hrenom, soli i paprom. Zapalite sijeno i poklopite posudu. Nakon nekoliko minuta ponovite postupak i promiješajte vrhnje svaki put. Napravite to u nekoliko, pet do šest, navrata, ovisi koliko jako želite da se dim osjeća. Profiterole napunite dimljenim vrhnjem s hrenom. Na profiterol stavite tanko rezanu fetu pastrve, dimljeno vrhnje, a Mate Janković dodaje i ikru pastrve.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....