RECEPT DOBRE HRANE

Prokulice sa špekom, lukom i pečenim lješnjacima

 Mario Kučera
 

• 300 g prokulica

• 100 g mesnatog špeka

• 1 ljubičasti luk

• korica nešpricanog limuna

• 1 žlica nasjeckanih prženih lješnjaka

• papar

• maslinovo ulje

Prokulice sa špekom, lukom i pečenim lješnjacima
Mario Kučera

Prokulice kuhati cijele u kipućoj vodi nekoliko minuta. Pazite da ih ne prekuhate jer duljim kuhanjem postaju gorke. Oguliti i prepoloviti ljubičasti luk pa ga narezati na šnite. Prodinstati ga na tavi uz podlijevanje vodom da ne zagori, a zatim dodati špek da se malo poprži pa ubaciti u tavu ocijeđene prokulice. Popapriti i sve promiješati te na kraju posuti nasjeckanim prženim lješnjacima i posuti naribanom limunovom koricom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 11:09