![Philova prognoza o ranome proljeću prošle se godine ostvarila](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/02/k_36164640_640.jpg)
Trebat će vam:
mala zdjelica matovilca mala zdjelica potočarke malo zelene salate nekoliko cvjetova bijelih iljubičastih ljubičica nekoliko cvjetića tratinčica svežanj divljih šparoga 2 mlada luka maslinovo ulje jabučni ocat ili rižin ocat sol |
![Rocko polje, 190315.
Na podrucju Rijeke i unutrasnjosti Istre obisli smo 5 restorana i napravili prezentaciju njihovih top jela sa sparogama. U unutrasnjosti smo brali sparoge i pripremili ih na tradiocionalan nacin u domacoj atmosferi u Vili Peruniki u Rockom polju.
Na fotografiji: Branje sparoga u Rockom polju i priprema jela u Vili Perunika.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/4/7/10/sparoge_radne8-200315.jpg)
Priprema:
Svu opranu salatu stavite u zdjelu i dodajte joj na manje kolutiće nasjeckan bijeli dio mladog luka i na tanje trake narezan zeleni dio. Šparoge lagano sotirajte na maslinovom ulju te dodajte i njih. Začinite solju, octom i maslinovim uljem pa nježno promiješajte rukama. Na kraju dodajte cvjetove ljubičica i tratinčica.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....