SVI SU LUDI ZA LAZANJAMA!

PROLJETNE LAZANJE: Radimo odmor od mesa i zato ručamo lazanje s povrćem!

Ovakve povrtne lazanje trebalo bi servirati samo uz bučino ili maslinovo ulje. U ove lazanje dobro bi pasao i losos.

Trebat će vam:

250 g kora za lazanje
300 g rajčica
200 g tikvica
200 g špinata
1 glavica luka
200 g mladog luka
300 g parmezana
3 žlice maslinova ulja
grančica svježeg bosiljka
1/2 šalice umaka od rajčice
sol i papar

Priprema:

U loncu na ulju popržite nasjeckani luk, rajčice, tikvice i mladi luk. Kada sve omekša, dodajte bosiljak i umak od rajčice. U posudu za lazanje posložite kore, na kore stavite red povrća koje ste prokuhali, stavite red špinata koji ne trebate kuhati, možete staviti svježi. Ponovno slažete koru na to pa ponovno povrće, špinat i sir. Na zadnju koru posložite špinat, povrće i sir. U međuvremenu zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Nakon što posložite lazanje, stavite ih peći na 35 do 40 minuta, ovisno o jačini pećnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 07:30