ZA PRHKO TIJESTO:
300 g brašna 200 g maslaca 100 g šećera u prahu 2 žumanjka prstohvat soli |
Zamijesiti sve sastojke dok se ne povežu u tijesto i ostaviti sat vremena u hladnjaku. Kada se tijesto ohladi, razvaljati ga na 3 mm i staviti u kalup za tartove promjera 28 cm. Površinu tijesta nekoliko puta ubosti vilicom. Višak tijesta odstraniti s rubova i peći na 160 Celzijevih stupnjeva 15 min.
ZA KREMU S KARDAMOMOM:
500 ml mlijeka 4 žumanjka 100 g šećera 40 g oštrog brašna 250 g vrhnja za šlag kardamom |
Kuhati 400 ml mlijeka, šećer i kardamom dok ne zakipi. U posudici promiješati žumanjke sa 100 ml mlijeka i gustinom te dodati mlijeko s kardamomom. Sve zajedno kuhati na laganoj vatri 10-ak minuta cijelo vrijeme miješajući. Skinite s vatre, procijedite kroz sito i ohladite na sobnoj temperaturi. U ohlađenu kremu dodati istučeni šlag. Košaricu napuniti kremom i poslagati svježe maline
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....