Trebat će vam:
6-10 većih mladih krumpira
1 vezica mladog luka
200 g slanine
100 ml vrhnja
200 g mozzarelle
100 g ribanog sira
Svježe začinsko bilje po želji
150 ml grčkog jogurta
1 režanj češnjaka
1 limun
Maslinovo ulje
Sol, papar
Priprema:
Krumpir dobro operite pa ga prerežite na pola i natrljajte maslinovim uljem. Ubacite krumpir u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite oko 30 do 40 minuta ili dok ne omekša. Izvadite ga, kratko ohladite pa izvadite mesni dio, unutrašnjost krumpira. Upravo taj dio zatim pomiješajte s kiselim vrhnjem, soli i paprom, dodajte i mozzarellu te komadiće slanine koje ste najprije kratko popržili na suhoj tavi. Dobivenom smjesnom punite krumpir te ga na kraju pospite s još ribanog topljivg sira. Krumpir vratite u pećnicu na još 15 minuta, a za to vrijeme pripremite umak od grčkog jogurta, pola limunovog soka, maslinova ulja, soli i papra te začina po želji. Krumpir poslužite uz umak, salatu ili odrezak.
BRZO, A SLASNO
Proljetni punjeni krumpir sa slaninom i dvije vrste sira poslužite uz brzi umak od jogurta
Napunite ga kremastim nadjevom, dodajte duplu dozu sira pa poslužite uz brzi umak od grčkog jogurta
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?