Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- dvije šalica cvjetića brokule
- glavica luka srebrenca
- 150 g šampinjona
- jedna svježa paprika
- dvije mrkve
- 400 g tankih odrezaka junetine
- ulje za wok (najbolje kikiriki ili kokos, ali može i dobra svinjska mast)
- sojin umak
- malo ljute paprike
- dvije šalice riže
- dvije žličice kurkume
- žlica sezama
Priprema
1. korak
Meso izrežite na tanke rezance. Poškropite soja sosom pa pustite da odstoji. Vrlo tanko narežite šampinjone, mrkvu, luk i papriku. Usitnite brokulu.
2. korak
Stavite da vam se grije voda za rižu. Kad zakipi dodajte rižu, malo soli i kurkumu. Pustite da se riža skuha, ali ostane al dente. Jako zagrijte wok tavu.
3. korak
Premažite je uljem (najbolje od kikirikija ili kokosa, ali može i dobra svinjska mast), pa bacite na nju gljive. Popržite ih na jakoj vatri, često miješajući, oko tri minute. Maknite gljive iz woka, ali ih držite na toplom.
4. korak
U tavu sada ubacite ficleke mesa. I njih popržite sa svih strana pa dodajte gljivama. U wok sada ubacite mrkvu i luk. Nakon dvije, tri minute prženja na jakoj vatri dodajte i brokulu.
5. korak
Sve obilno pospite sezamom pa pržite još nekoliko minuta. Povrće iz woka trebalo bi se lagano karamelizirati izvana, ali ostati pomalo hrskavo. Dodajte povrću gljive i meso, popaprite. Pecite još oko minutu. Servirajte sa žutom rižom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....