S Jelenom Tomašević, vlasnicom restorana Simple Green by Jelena, svojevremeno smo razgovarali o važnosti samoniklog bilja te kuhanju s onime što se može pronaći na obližnjoj livadi. Prije godinu dana tako nam je ispričala koliko je zapravo važno osvrnuti se oko sebe i na tanjur staviti tek sastojke koji rastu u krugu od 50 kilometara.
"Ne kažem bez veze pedeset kilometara. Jer, treba jesti lokalno, to je najbolje za naš organizam, a ako je još neposredno prije pripremanja jela ubrano, to je najbolje. Mislim da je to itekako važno sada kada svi želimo ojačati svoj imunitet", govorila nam je u svibnju prošle godine.
Danas Jelena živi jednako osviješteno, a dokaz tome već je i sama ponuda njezinog restorana Simple Green by Jelena. Svakodnevno nudi jednostavna veganska jela poput variva i popečaka, a tu su i alternative manje zdravijem fast foodu u formi slasnih veganskih burgera, tortilja i pizze te bezglutenski krušni proizvodi. Jela iz Simple Green by Jelena možete naručiti putem servisa za dostavu, tekst o njezinim promišljanjima na poveznici, a tri sjajna recepta koje je s nama podijelila, a koje uz malo volje može pripremiti baš svatko - u nastavku.
Salata od krumpira s maslačkom
Savijača od koprive i krumpira
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....