CHIARIN TANJURIĆ

PROVJEREN NASTASJIN RECEPT: Caponata s bakalarom

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Patlidžan je namirnica koju ili obožavamo ili ne podnosimo. Upravo zbog te posebnosti vrlo ga je škakljivo s određenim uspjehom uvesti u dječju prehranu

250 g patlidžana
1 srednja rog paprika
1 veći crveni luk
2 režnja češnjaka
3 rajčice šljivare
400 g sjeckanih pelata
1 žličica suhog origana
pola šake grožđica
1 puna šaka zelenih maslina
2 žličice kapara
sol i papar
1 srednja tikvica
500 g fileta bakalara

Zagreb, 260819.
Zdrava jela; za djecu i odrasle s patlidzanom pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Na maslinovom ulju na laganoj vatri popržite sjeckani luk i rog papriku. Zatim dodajte protisnuti češnjak i origano i još kratko zapecite sastojke. Narežite šljivare na kockice, dodajte u tavu s pelatima i na veće kocke narezanim patlidžanom. Stavite grožđice, sol i papar, masline i kapare te na laganoj vatri kuhajte sve dok ne omekša i višak tekućine ne ispari. 10-15 minuta prije kraja kuhanja dodajte na kockice narezanu tikvicu, a filete bakalara utisnite u umak. Poklopite i kuhajte preostalo vrijeme. Poslužite s još maslinovog ulja i svježe sjeckanim začinskim biljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. studeni 2024 02:54