CHIARIN TANJURIĆ

PROVJEREN NASTASJIN RECEPT: Prutići od patlidžana

 Berislava Picek
Patlidžan je namirnica koju ili obožavamo ili ne podnosimo. Upravo zbog te posebnosti vrlo ga je škakljivo s određenim uspjehom uvesti u dječju prehranu

1 patlidžan srednje veličine
2 jaja
2 žlice glatkog brašna
6 žlica krušnih mrvica
4 žlice ribanog parmezana
sol
maslinovo ulje

Za umak:

pola svježeg krastavca
1/3 žličice češnjaka u granulama (ili manji režanj)
par listića mente ili bosiljka
1 puna žlica ricotte
1 puna žlica grčkog jogurta
sol i papar

Zagreb, 260819.
Zdrava jela; za djecu i odrasle s patlidzanom pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek

Patlidžan operite i narežite na prutiće debljine do 2 centimetra. Posolite ih i ostavite da ispuste tekućinu oko pola sata. Nakon toga ih dobro isperite i posušite na papiru. U jednoj posudi jaja izmiješajte s brašnom, a u drugoj mrvice s parmezanom. Umočite prutiće prvo u smjesu od jaja, zatim protresite u smjesi od mrvica i posložite ih na papir za pečenje. Posprejajte ih maslinovim uljem ili premažite kistom pa pecite u pećnici s jednim okretanjem na 200°C oko 25 minuta. Za umak je potrebno krastavac oguliti i odstraniti mu koštice, naribati ga i promiješati s ostatkom sastojaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 19:53