1 patlidžan srednje veličine
2 jaja
2 žlice glatkog brašna
6 žlica krušnih mrvica
4 žlice ribanog parmezana
sol
maslinovo ulje
Za umak:
pola svježeg krastavca
1/3 žličice češnjaka u granulama (ili manji režanj)
par listića mente ili bosiljka
1 puna žlica ricotte
1 puna žlica grčkog jogurta
sol i papar
Patlidžan operite i narežite na prutiće debljine do 2 centimetra. Posolite ih i ostavite da ispuste tekućinu oko pola sata. Nakon toga ih dobro isperite i posušite na papiru. U jednoj posudi jaja izmiješajte s brašnom, a u drugoj mrvice s parmezanom. Umočite prutiće prvo u smjesu od jaja, zatim protresite u smjesi od mrvica i posložite ih na papir za pečenje. Posprejajte ih maslinovim uljem ili premažite kistom pa pecite u pećnici s jednim okretanjem na 200°C oko 25 minuta. Za umak je potrebno krastavac oguliti i odstraniti mu koštice, naribati ga i promiješati s ostatkom sastojaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....