CHIARIN TANJURIĆ

PROVJEREN NASTASJIN RECEPT: Umak od patlidžana

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Patlidžan je namirnica koju ili obožavamo ili ne podnosimo. Upravo zbog te posebnosti vrlo ga je škakljivo s određenim uspjehom uvesti u dječju prehranu

400 g patlidžana (u komadu)
2 režnja češnjaka
malo sitne soli i papra
2-3 žlice limunovog soka
manji stručak peršina
nekoliko listova bosiljka
1 puna žlica mascarpone sira

Zagreb, 260819.
Zdrava jela; za djecu i odrasle s patlidzanom pripremila je Nastasja Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Cijeli patlidžan operite i izbodite nožem, stavite na pleh obložen papirom za pečenje, ubacite u pećnicu, upalite ju na 200°C i pecite 45 minuta. Zadnjih 15-20 minuta stavite i češnjak u komadu. Izvadite i oprezno odstranite koru dok je još toplo, prebacite u sjeckalicu s preostalim sastojcima i izblendajte u finu kremu. Tjesteninu po želji skuhajte prema uputama na pakiranju i promiješajte s umakom koristeći malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Poslužite s parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2024 22:41