OBOŽAVANJE TJESTENINE

PROVJEREN RECEPT: Domaća tjestenina za početnike!

 Tomislav Krišto / Hanza Media
Ništa lakše!

Trebat će vam:

1 kg glatkog brašna
4 jaja
obilan prstohvat soli
voda

Kopacevo, 251116.
Ribarska 11.
Karlo Regovic iz Kopaceva za Dobru hranu priprema rijecnu ribu sa Kristijanom Misaracom.
Na fotografiji: pripremanje domace tjestenine.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media

Pomiješajte brašno s jajima i solju. Postupno ulijevajte vodu dok ne dobijete čvrsto tijesto koje se neće lijepiti za vaše ruke. Mijesite ga dok ne postane u potpunosti glatko. Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto na oko 3 mm debljine. Izrežite ga na pravokutnike širine oko 3 prsta te ih zatim ponovno izrežite na uže trakice. Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vrućoj vodi oko tri minute i poslužite uz riblji paprikaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 12:44