KISELJENJE POVRĆA

PROVJEREN RECEPT ZA ZIMNICU: Ukiseljena mrkva

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
STARE KUHARICE KAŽU: Kiseljenje je najbolji način da se okusi ljetnih plodova sačuvaju za hladne dane!

Trebat će vam:

2 kg mrkve miješanih sorti i boja
nekoliko češnjeva češnjaka
400 ml vode
200 ml alkoholnog ili jabučnog octa
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 žlica mješavine gorušice korijandra i pimenta

Zagreb, 190819.
Editorijal ukiseljeno povrce za magazin Dobra hrana.Na slici je ukiseljene mrkva.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

Mrkve operite i ogulite. Složite u staklenku, dodajte začine i češnjak. Zakuhajte vodu, ocat, sol i šećer. Tekućinu malo ohladite i prelijte preko povrća. Staklenke zatvorite i pustite da odstoje najmanje tri tjedna prije upotrebe.

POSLUŽIVANJE

Uz pohano meso, sireve i kao dodatak svježim salatama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:10