Trebat će vam:
1 kg ljubičastog patlidžana
1 kg bijelog patlidžana
1 l vode
800 ml alkoholnog octa
žličica morske soli
češnjak
šareni papar u zrnu
mljevena čili paprika
svježi lovorov list
origano
suncokretovo ulje
Priprema:
Patlidžan dobro operite i osušite papirnatim ručnikom. Narežite na ploške debljine pola centimetra. Složite ih u posudu s cjedilom, posolite i ostavite da puste tekućinu. Nakon sat vremena, dobro ih ocijedite. Zakuhajte vodu, ocat i sol te kratko svaki komad patlidžana prokuhajte. Maksimalno jednu minutu. Najprije to radite s bijelim patlidžanom jer će ljubičasti malo obojiti tekućinu zbog ljubičaste kore. Kratko kuhane komade stavljajte u posudu. Kada ste ih sve malo termički obradili, slažite ih u čiste i sterilizirane teglice. Počinjete s patlidžanom. Složite jedan red, zatim dodajte usitnjenog češnjaka po želji, papra u zrnu, čili paprike, origana, soli i jedan lovorov list. Nastavljate dalje, red patlidžana pa začina i tako sve do vrha staklenke. Završite sa začinima i zalijte sve suncokretovim uljem onoliko koliko će popiti sastojci. Pustite da se sve to slegne, zatvorite poklopcem i spremite na hladno mjesto.
POSLUŽIVANJE
Kao prilog uz pečenja, na prepečenom kruhu ili dodatak na pizzu
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....