KISELJENJE POVRĆA

PROVJEREN RECEPT ZA ZIMNICU: Ukiseljeni mladi luk

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
STARE KUHARICE KAŽU: Kiseljenje je najbolji način da se okusi ljetnih plodova sačuvaju za hladne dane!

Trebat će vam:

1 kg mladog luka
800 ml vode
300 ml alkoholnog octa
2 žličice soli
šareni papar u zrnu
korijandar
mljeveni čili
gorušica
piment

Zagreb, 190819.
Editorijal ukiseljeno povrce za magazin Dobra hrana.Na slici je ukiseljeni mladi luk.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

Vodu, ocat i sol prokuhajte i ohladite na sobnu temperaturu. Dok se tekućina hladi, mladi luk očistite te odrežite zeleni dio (koji nikako nemojte baciti, nego ga iskoristite kao dodatak salatama). Na dno staklenke stavite začine te na njih polako slažite mladi luk. Kada ste ih složili, zalite ih ohlađenom mješavinom vode i octa i zatvorite teglicu. Slobodno malo okrenite staklenku da se začini malo izmiješaju.

POSLUŽIVANJE

U sendviču, uz kuhana jaja, ali i kao dodatak omletu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 13:31