Trebat će vam:
2 kg zelenih mini rajčica
svežanj svježeg kopra
par češanja svježeg češnjaka
ružičasti papar u zrnu
gorušica
pahuljice čilija
2 šalice jabučnog octa
3 šalice vode
1 žličica soli
1 žličica šećera
1 čili papričica
par listova lovora
Priprema:
Rajčice dobro operite, očistite od peteljki te drvenim štapićem ili čačkalicom na svakoj rajčici napravite dvije rupice. Kako je opna ponekad čvrsta, ovim se postupkom omogućuje da kisela tekućina uđe u srž ploda. U opranu teglicu na dno stavite svježi kopar, ostale začine i slažite rajčice. Ocat, vodu, sol i šećer prokuhajte, malo ohladite da ne bude baš kipuće i zalijte rajčice. Staklenke odmah zatvorite te ih stavite na hladno mjesto najmanje dva tjedna prije konzumiranja.
POSLUŽIVANJE
Na brusketi, uz domaće paštete ili namaze na bazi sira