
ZA BAZU:
80 g graham keksa
45 g maslaca
30 g smeđeg šećera
ZA NADJEV:
500 g krem sira
180 g kristal šećera
50 g maslaca
3 jaja
150 ml slatkog vrhnja
1 žličica škrobnog brašna
ZA PREMAZ (TOPPING):
100 ml slatkog vrhnja
100 g mascarponea
jagoda prema želji

ZA JAGODE U ACETU:
Prokuhajte oko 100 ml aceta balsamica s malo šećera i kuhajte da se reducira pa ubacite oko 100 g jagoda. Dio smjese stavite na dno od keksa, a dio u topping. Izmrvite kekse i pomiješajte s otopljenim maslacem i obložite dno okruglog kalupa. Na kekse stavite polovicu smjese jagoda prokuhanih u reduciranom balzamičnom octu. Za kremu izmiješajte mekani maslac, šećer, sir, brašno i žumanjke. Izmiksajte snijeg od bjelanjaka i sasvim lagano istucite slatko vrhnje u šlag pa sve izmiješajte i stavite na kekse i jagode. Pecite na 160 Celzijevih stupnjeva oko sat vremena. Kad se kolač ohladi, premažite ga toppingom za koji najprije pomiješajte mascarpone s drugom polovicom zgnječenih jagoda iz balzamičnog octa pa umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....