RECEPT SLAVICE ŠAGOLJ

PROVJERENI RECEPT: Totalno čokoladni kolač bez jaja

 Marko Miscevic / CROPIX
 

*Mjera za ovaj kolač je šalica od 150 ml

Za biskvit:

1,5 šalica glatkog brašna
3 žlice kakaa
1 žličica sode bikarbone
prstohvat soli
1 šalica šećera
¼ šalice biljnog ulja
1 šalica soka od naranče
1 žličica ekstrakta od vanilije
1 žlica instant-kave

Za kremu:

1/2 šalice čokolade sa što većim postotkom kakaa
1/2 šalice kokosova ulja

Zagreb, 270120
Editorijal Kolaci od cokolade koji je za dobru hranu spremila Slavica Sagolj.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miscevic / CROPIX

U posudi ručno izmiješajte sve sastojke za biskvit. Stavite u četvrtasti kalup (25 x 10 cm) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite 30 minuta na 175 ˚C. Dok se tijesto peče, napravite kremu. U posudu stavite čokoladu natrganu na kockice i kokosovo ulje. Na laganoj vatri otopite sastojke. Ne smije zakuhati. Neka vas ne lovi panika jer je smjesa jako rijetka, ona će se hlađenjem stvrdnjavati. Ne stavljate u hladnjak jer ćete morati smjesu ponovno zagrijavati da malo omekša. Ispečen i ohlađen biskvit prerežite po dužini na dva dijela i namažite svaki sloj kremom od čokolade. Završite s čokoladom. Ukrasite listićima bijele čokolade i koricom od naranče. Ako kolač držite u hladnjaku, prije posluživanja ga izvadite da se čokoladna krema malo opusti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 19:00