Male staklene posudice napunjene izvanrednom laganom paštetom nježne roskaste boje punog okusa pretvorile su se u ikone Malog bara u Zagrebu u dvorištu Vlaške na broju 63. Ana Ugarković dugo je usavršavala recept. U njenom domu mama je Dubravka desetljećima pripremala odlične paštete. Omiljena obiteljska pašteta bila je od kuhane kokoši i kuhane majoneze koje je mama za svoje kćerke oblikovala u formu ribe.
Potom je Ana živjela i studirala u nekoliko talijanskih gradova, zatim i u Londonu upravo u razdoblju kada je britanska prijestolnica izrastala u gastronomsku metropolu prve vrste. Ana je imala sreću kušati originalne kreacije vrhunskih kuhara dok su pripremale u kuhinjama restorana. Kušala je izvanredne paštete širom svijeta. Proučila je stotine recepata, danima i noćima iskušavala omjere sastojaka, teksturu usitnjavanja, začinske akcente. Recept za klasičnu jetrenu paštetu usavršila je, poklonici su brojni i gotovo svaki objed u Malome baru započinje Aninom paštetom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....