375 g buča mariniranih s kardamomom
500 g kukuruznog brašna
150 g raženog brašna
100 g bučinog brašna
100 g cijelih bučinih koštica
500 ml vode
40 g svježeg kvasca
50 ml tople vode
60 ml varaždinskog bučinog ulja
2 žličice soli
2 žlice šećera
Zagrijte pola litre vode, ne smije prokuhati. U posudu za miješanje prebacite kukuruzno brašno i bučine koštice i sve zalijte vrućom vodom. Dobro izmiješajte. Buče očistite, narežite na kocke veličine 1 x 1 centimetar i marinirajte s kardamomom i malo soli. U posebnoj posudici otopite svježi kvasac s malo šećera i pustite 10 do 15 minuta da se stvori pjenica. U rashlađeno kukuruzno brašno dodajte dignuti kvasac, raženo i bučino brašno, varaždinsko bučino ulje, sol i ostatak šećera i marinirane svježe buče s kardamomom. Kalup za pečenje kruha namastite uljem. Prebacite u kalup tijesto za kruh te ga poravnajte mokrom žlicom. Prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite 20-ak minuta da se tijesto digne. Kruh pecite u zagrijanoj pećnici 40 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....