1000 g buče
250 g smeđeg šećera
korica limuna
1 l vinskog octa
cimet u kori
klinčić
zvjezdasti anis
korica naranče
Buče narežite na prutiće debljine 1 x 1 centimetar i dužine do 5 centimetra te lagano kuhajte u slatkoj otopini koju ste prethodno prokuhali sa svim ostalim sastojcima. Kod vrenja oberite pjenu na površini. Buče kuhajte dok ne omekšaju, ali vodite računa da su još polutvrde. Izdvojite ih iz slatke otopine u kojoj su se kuhale. Slatku otopinu možete nekoliko puta prokuhati i ocijediti, čime ćete dobiti puniji okus. Njome zalijte buče koje ste posložili u odgovarajuće staklenke. Možete dodati nekoliko anisa i koricu cimeta u svaku staklenku. Buče možete kombinirati s višnjama, trešnjama, šumskim jagodama te poslužiti kao dodatak kolačima, kao samostalni slatki zalogaj za doručak ili poslužiti u nekim posebnim trenucima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....