FINGER FOOD ZA NOVU GODINU

Pržena palenta s lukom i inćunima

 StockFood

500 g instant palente
sol i papar
na vrh noža tucane ljute paprike
maslinovo ulje
3 glavice ljubičastog luka
50 ml kvasine ili balzamičnog octa
250 g cherry rajčica
slani inćuni
nekoliko grančica svježeg timijana ili 1 žličica sušenog timijana

Luk narežite na kolutove pa ih prelijte octom i ostavite da stoje. Palentu skuhate prema uputi na pakiranju pa je izlijte u namašćen veliki oblik za pečenje i sačekajte da se ohladi. Izrežite kriške i dobro ih s obje strane prepržite na gril tavi, tako da postanu hrskave. Potom na gril tavi nakratko prepržite i cherry rajčice koje ste izrezali na četvrtine. Na palentu slažite inćune, rajčice i kolutove luka pa ih posipajte listićima timijana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 13:25