Dobro je poznato da recepte chefa Yotama Ottolenghija obožavamo i, kada nam ponestane inspiracije, upravo su njegove kuharice "Simple", a odnedavno i "Ottolenghi Test Kitchen: Shelf Love" prvi izbor za listanje. No, ovog puta nismo trebali prošetati čak ni do police s kuharicama već smo na sjajne recepte popularnog chefa za jednostavna, jeftina i ukusna jela naišli na The Guardianu. U nastavku tako ostavljamo recepte za panzerotte, jednostavna pržena peciva s umakom od rajčice u kakvima smo u Italiji nedavno i sami uživali, a tu je i zapečena tjestenina s tunom koja će biti dobra opcija u slučaju da želite potrošiti zaostatke iz hladnjaka.
PANZEROTTI
Nešto poput pržene, preklopljene pizze, panzerotti su jedno od najpopularnijih talijanskih jela. U njima se uživa uz dobar aperitivo, napraviti ih možete i za jednostavan ručak nakon kojeg neće ostati previše prljavog suđa ili pak kao usputnu grickalicu za izlet ili uživanje u dvorištu. Sama priprema neće vam oduzeti više od 30 minuta, a tijesto je zatim potrebno pustiti da se diže oko sat vremena, oblikovati ga i pržiti. Peciva možete puniti i drugim sirevima po želji, a naš je savjet da umak od rajčice u ovom receptu nikako ne preskačete.
ZAPEČENA TJESTENINA S TUNOM
Kada u hladnjaku imate od svega po malo, najbolja ideja je upakirati sve zajedno u slastan složenac. Za takve situacije, tjestenina je uvijek dobra opcija, a osim tune, ovoj kombinaciji možete dodati i najrazličitije komadiće povrća koji vas posljednjih nekoliko dana gledaju iz hladnjaka. Poslužite zapečenu tjesteninu uz zdjelu sezonske lisnate salate i od pristupačnih sastojaka nahranite cijelu obitelj.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....