Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg lignji
- 1 dl maslinova ulja
- nasjeckani peršin
- 3 češnja češnjaka
- brašno
- sol
- papar
- limun
- 400 g krumpira
- 800 g blitve
- 3-4 češnja češnjaka
Priprema
1. korak
Lignje očistite, isperite i dobro posušite. Narežite ih na kolutiće široke centimetar. Uvaljajte ih u brašno. Kako biste se riješili viška brašna, protresite ih u cjedilu. Zagrijte maslinovo ulje pa ih pržite dok ne posmeđe.
2. korak
Na kraju ih posolite i poparite te pospite nasjeckanim peršinom i sitno nasjeckanim češnjakom. Po želji ih možete pokapati limunovim sokom. Blitvi odrežite stabljike, odnosno izrežite listove tako da maknete srednji, tvrđi dio lista.
3. korak
Dobro je operite pod mlazom tekuće vode. Stavite kuhati oguljeni krumpir narezan na kocke, pa kada je napola gotov, dodajte mu listove blitve i nekoliko režnjeva češnjaka. Kuhajte još desetak minuta. Ocijedite i prebacite u drugu posudu, pa blitvu i krumpir posolite i polijte maslinovim uljem.
4. korak
Savjet: Lignje uvijek uvaljajte u brašno netom prije prženja. Nemojte ih peći predugo, tek toliko da porumene. Umjesto blitve kao prilog će pristajati i bilo koje drugo zelene povrće na lešo. Sada je sezona ćimulica od kelja i kupusa koje su posebno slatke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....