Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- litra punomasnog mlijeka
- 2/3 šalice riže okruglog zrna
- malo soli
- 1/4 šalice smeđeg šećera
- 1 jaje
- žličica ekstrakta vanilije
- pola žličice cimeta
- 1/3 šalice grožđica
- svježe bobičasto voće po želji
Priprema
1. korak
U loncu pomiješajte mlijeko, rižu i sol. Kuhajte dok riža sasvim ne omekša, dvadesetak minuta, pa maknite s vatre. Jaje pomiješajte sa šećerom pa miksajte dok ne posvijetli i postane pjenasto.
2. korak
Odvojite pola šalice vrućeg mlijeka pa ga dodajte jajetu, žlicu po žlicu, cijelo vrijeme miješajući dok ne dobijete ravnomjernu kremu. Dodajte je u rižu s mlijekom, promiješajte pa vratite na vatru.
3. korak
Pustite neka lagano krčka (ne smije zakipjeti) desetak minuta ili dulje, ako želite da bude jako gusto. Dodajte ekstrakt vanilije, cimet i grožđice. Maknite s vatre i podijelite u manje posudice.
4. korak
Po želji na samom kraju pudingu dodajte i svježe voće, borovnice ili kupine recimo. Servirajte mlako, ili sasvim hladno.
5. korak
Savjet: Puding od riže samo je malo kompliciranija, gušća verzija riže na mlijeku. Ova krema zgusnuta jajem lakša je od uobičajenih verzija s puno slatkog vrhnja. Poigrajte se sa začinima(limunova korica, rum…) i izborom svježeg ili suhog voća.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....