PRAVE IKONE

PULLED PORK BRAĆE ČUČKOVIĆ: Zaželjeli smo se dobrog komada mesa i otišli u malo mjesto nedaleko Rijeke, kod braće mesara!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Najbolji pulled pork ikad!

Što je najvažnije za pulled pork?

Dobar komad mesa (najbolje od plećke).
Šećer - jer on pospješuje karamelizaciju.
Dugotrajno pečenje na niskoj temperaturi.
Za intenzivnije okuse dobro je dodati malo pive i naranče.

Rijeka, 291116. 
Braca Dejan i Danijel Cuckovic vlasnici su mesnice Cuckovic u Rijeci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Sastojci:

meso svinjske plećke
mješavina suhih začina (mljevena paprika, češnjak u granulama, kumin, sol, papar i smeđi šećer)
korjenasto povrće (korijen koromača, 2 jabuke)
crno pivo
sok jedne naranče (može se premazati i estragon senfom)

Rijeka, 291116. Braca Dejan i Danijel Cuckovic vlasnici su mesnice Cuckovic u Rijeci. Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Priprema:

Svinjsku plećku obilato pospite mješavinom začina i šećera. Sve začine dobro utrljajte. To napravite dan prije pečenja. Plećku prekrijte folijom i ostavite je da odstoji u hladnjaku barem 12 sati. Sljedeći dan plećku izvadite na sobnu temperaturu barem sat, dva prije pečenja. Pećnicu zagrijte na 250 Celzijevih stupnjeva. Plećku stavite u duboki pleh i zapecite je na najvišoj temperaturi da se meso zatvori i stvori korica. Nakon što se stvori korica, dodajte pivo, sok od naranče i korjenasto povrće pazeći da ne zalijevate meso odozgo. Pokrijte sve folijom i smanjite temperaturu na 120° C. Pecite tako 12 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 09:47