DANAS KUHAM

PUNJENA TJESTENINA NAŠE SLAVICE: Kaneloni s nadjevom od mljevenog mesa

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
U mnoštvu naziva za ovu slasnu deliciju nekako se najčešće na jelovniku nameću - cannelloni (cjevasti oblik), tortellini (tijesto u obliku prstena), ravioli (oblik jastučića, kruga, kvadrata ili šešira), mezzelune (oblik polumjeseca), cappelletti (oblik šešira)...

450 g mljevenog miješanog mesa
1 glavica luka
200 ml pirea od rajčica
100 g smeđih šampinjona
200 g mozzarelle
origano
sol i papar
gauda

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Tijesto umijesite prema osnovnom receptu. Nasjeckajte luk, malo ga popržite na ulju pa dodajte meso. Drobite kuhačom da ga usitnite i dinstajte dok ne postane sivo i dok ne ispari sva voda. Šampinjone narežite na trake i lagano popržite na grill tavi. Mozzarellu narežite na trakice. Tijesto izrežite na format 15 x 10 cm, punite mljevenim mesom, gljivama, i sirom. Tijesto zarolajte s nadjevom. Posudu za pečenje premažite masnoćom, po dnu rasporedite pire od rajčice, te slažite punjeno tijesto. Posipajte ribanom gaudom. Zapecite u pećnici na 180°C oko pola sata, dok se površina ne zarumeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. studeni 2024 09:51