DANAS KUHAM

PUNJENA TJESTENINA NAŠE SLAVICE: Ravioli od tijesta s dodatkom paprike i papra s nadjevom od čvaraka

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
U mnoštvu naziva za ovu slasnu deliciju nekako se najčešće na jelovniku nameću - cannelloni (cjevasti oblik), tortellini (tijesto u obliku prstena), ravioli (oblik jastučića, kruga, kvadrata ili šešira), mezzelune (oblik polumjeseca), cappelletti (oblik šešira)...

150 g čvaraka
100 g feta sira
papar i sol
mljeveni čili
pinjoli za posluživanje

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Tijesto umijesite prema osnovnom receptu, samo dodajte žličicu mljevene dimljene paprike i prstohvat papra. Čvarke stavite u multipraktik te ih dobro usitnite, dodajte feta sir, sol, papar i mljeveni čili. Punjenje ne mora biti jako usitnjeno, po želji. Na razvaljano tijesto rasporedite nadjev, preklopite ga, režite u raviole. Skuhajte u posoljenoj vodi te prelijte otopljenim maslacem aromatiziranim začinskim biljem i pinjolima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 15:51