DANAS KUHAM

PUNJENA TJESTENINA NAŠE SLAVICE: Tjestenina sa začinskim biljem i nadjevom od buče

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
U mnoštvu naziva za ovu slasnu deliciju nekako se najčešće na jelovniku nameću - cannelloni (cjevasti oblik), tortellini (tijesto u obliku prstena), ravioli (oblik jastučića, kruga, kvadrata ili šešira), mezzelune (oblik polumjeseca), cappelletti (oblik šešira)...

Za tijesto:

bosiljak
peršin

Za nadjev:

200 g pirea od buče
100 g oraha
žličica ribanog muškatnog oraščića
prstohvat soli i papra

Za posluživanje:

maslinovo ulje
kadulja

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Tijesto umijesite prema osnovnom receptu. Prilikom valjanja na površinu posložite listiće bosiljka i peršina, preklopite tijestom te ponovno provucite kroz stroj za tijesto. Na tijestu će ostati zalijepljeno začinsko bilje. Buču za nadjev ispecite u pećnici. Pečenu i ohlađenu stavite u multipraktik, dodajte orahe, muškatni oraščić, sol i papar te sve usitnite dok ne dobijete kremozan nadjev. Po tijestu rasporedite nadjev, oblikujte četvrtastim kalupom. Skuhajte. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte listiće svježe kadulje te kuhano tijesto. Sve sljubite. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 09:11