DANAS KUHAM

PUNJENA TJESTENINA NAŠE SLAVICE: Tortelini s pireom od cikle i nadjevom od ricotta sira

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
U mnoštvu naziva za ovu slasnu deliciju nekako se najčešće na jelovniku nameću - cannelloni (cjevasti oblik), tortellini (tijesto u obliku prstena), ravioli (oblik jastučića, kruga, kvadrata ili šešira), mezzelune (oblik polumjeseca), cappelletti (oblik šešira)...

Za tijesto:

50 ml pirea od cikle

Za nadjev:

100 g ricotta sira
šaka sitno nasjeckanog vlasca
papar i sol
prstohvat mljevenog čilija

Za posluživanje:

maslac
začinsko bilje

Marko Miščević / HANZA MEDIA

Ciklu ili skuhajte na pari ili, još bolje, narežite na kockice i pecite u pećnici dok ne postane mekana. Tako neće upiti vodu. Dobro je izmiksajte štapnim mikserom, pa je dodajte u sastojke za osnovno tijesto. Morat ćete dodati malo više brašna da upije vlagu iz cikle. Tijesto izrežite na kvadrate. Na sredinu svakog stavite nadjev, preklopite ga da dobijete trokut, presavijte preko prsta te zalijepite, odnosno stisnite krajeve tako da dobijete oblik prstena. Skuhajte u slanoj vodi pa začinite maslacem i začinskim biljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 10:31