Za tijesto:
50 ml pirea od cikle
Za nadjev:
100 g ricotta sira
šaka sitno nasjeckanog vlasca
papar i sol
prstohvat mljevenog čilija
Za posluživanje:
maslac
začinsko bilje
Ciklu ili skuhajte na pari ili, još bolje, narežite na kockice i pecite u pećnici dok ne postane mekana. Tako neće upiti vodu. Dobro je izmiksajte štapnim mikserom, pa je dodajte u sastojke za osnovno tijesto. Morat ćete dodati malo više brašna da upije vlagu iz cikle. Tijesto izrežite na kvadrate. Na sredinu svakog stavite nadjev, preklopite ga da dobijete trokut, presavijte preko prsta te zalijepite, odnosno stisnite krajeve tako da dobijete oblik prstena. Skuhajte u slanoj vodi pa začinite maslacem i začinskim biljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....