Trebat će vam:
2 artičoke 2 škarpine ili neka druga riba krušne mrvice nasjeckani bademi češnjak peršinov list limun 3-4 krumpira grančica ružmarina sol 2 dl bijelog vina |
Artičoke očistiti tako da im se uklone vanjske, tvrđe latice, a gornji dio odreže, stabljiku oguliti pa artičoke prerezati. Nakapati ih limunovim sokom i napuniti smjesom krušnih mrvica, češnjaka, peršinova lista i badema. Krumpir narezati na ploške, posoliti, dodati mu natrgani ružmarin i narezan peršinov list te polovice tri, četiri češnjaka. Politi maslinovim uljem. Na krumpir staviti posoljenu ribu i pripremljene artičoke te sve zaliti vinom. Prekriti aluminijskom folijom i peći oko 30 minuta na 180 stupnjeva pa otkriti i zapeći još desetak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....