Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 6
Sastojci
- 200 g šećera
- 6 klinčića
- 1 štapić cimeta
- 700 ml vode
- fino ribana korica 2 neprskana limuna
- 3 žlice limunova soka
- 6 oguljenih i izdubljenih jabuka
- 4 žlice mljevenih oraha
- 1 žlica žutih grožđica
- 1 žlica meda
- 2 žlice prošeka
- 1 žlica omekšalog maslaca
- 250 g lisnatog tijesta
- 1 jaje (malo tučeno vilicom)
Priprema
1. korak
Jabuke ogulite i izdubite. U većoj zdjeli pomiješajte vodu, šećer, sok limuna, klinčiće, cimet i koricu od limuna. Kad sve zajedno zavrije dodajte jabuke i poširajte ih na laganoj vatri 5 minuta. Jabuke izvadite i osušite ih na kuhinjskom papiru.
2. korak
Sirup kuhajte još desetak minuta da se reducira. U drugoj zdjeli pomiješajte mljevene orahe, grožđice, med, prošek i maslac. Filom napunite jabuke. Razvaljajte lisnato tijesto (vrlo tanko) razrežite ga na pravokutnike i njima zamotajte jabuke.
3. korak
Tijesto prije pečenja namažite razmućenim jajem. Jabuke pecite na 190 stupnjeva oko 30 minuta odnosno dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Jabuke poslužite zajedno sa sirupom u kojem su se poširale.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....