Trebat će vam:
300 g riže
100 g graška
200 g mozzarelle
sol i papar
4-5 paprika
1 konzerva pelata
prstohvat šećera
2 režnja češnjaka
1 luk
temeljac
maslinovo ulje
50 g parmezana
Priprema:
Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte rižu, pustite da postane staklena i zatim dodajte temeljac ili vodu. Kuhajte dok riža ne upije tekućinu, a zatim je dodajte još. Postupak ponavljajte dok riža nije gotova, a zadnjih pet minuta ubacite grašak. Na kraju umiješajte parmezan i dobivenom smjesom napunite paprike koje ste izdubili i očistili. Pospite ih s mozzarellom. U vatrostalnu posudu stavite umak od rajčice, dodajte protisnuti češnjak, sol, papar, šećer i druge začine po želji, pomiješajte, položite punjene paprike i pecite ih 30 minuta na 200 stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....