PROBAJ OVO

Punjene paprike ovog puta radimo u pećnici! Ovo jelo prilično lako postaje novi ljetni favorit

 Zi3000/Getty Images/istockphoto
Umjesto mesom, napunite ih rižom, graškom i zapecite s puno sira, bit će za prste polizati

Trebat će vam:

300 g riže

100 g graška

200 g mozzarelle

sol i papar

4-5 paprika

1 konzerva pelata

prstohvat šećera

2 režnja češnjaka

1 luk

temeljac

maslinovo ulje

50 g parmezana

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte rižu, pustite da postane staklena i zatim dodajte temeljac ili vodu. Kuhajte dok riža ne upije tekućinu, a zatim je dodajte još. Postupak ponavljajte dok riža nije gotova, a zadnjih pet minuta ubacite grašak. Na kraju umiješajte parmezan i dobivenom smjesom napunite paprike koje ste izdubili i očistili. Pospite ih s mozzarellom. U vatrostalnu posudu stavite umak od rajčice, dodajte protisnuti češnjak, sol, papar, šećer i druge začine po želji, pomiješajte, položite punjene paprike i pecite ih 30 minuta na 200 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 18:11